0724202411

 
ATENTIONARE: Auditorul energetic este obligat conform legii sa faca o vizita la locuinta care trebuie certificata energetic! Nu acceptati sa platiti un pret mai mic pentru un certificat energetic facut prin telefon, care poate fi oricand contestat si eventual anulat!
 
 
 
 
 
 
Documente necesare:
 
Contract Livrare Certificat Persoana fizica  (faceti click) 
 
- Documentele necesare pentru obtinerea Certificatului de Performanta Energetica pentru un APARTAMENT IN BLOCnumai schita releveu a apartamentului (din dosarul de cadastru);
 
- Documentele necesare pentru obtinerea Certificatului de Performanta Energetica pentru o CASA, un BLOC de locuinte, etc:
  • Plan situatie - cu incadrarea cladirii functie de punctele cardinale si vecinatati;
  • Planurile - subsol, parter, nivele curente;
  • Sectiuni- longitudinale, transversale;
  • Detalii constructive: pereti, terasa, pod, pardoseala peste sol, subsol, etc;
  • Fisa tehnica Termopane;
  • Tip de incalzire - detalii despre instalatia de incalzire
 

Cand este necesar Avizul Energetic sau Certificatul Energetic?

Se elaboreaza pentru cladiri in constructie, noi sau existente, in cazul in care se incheie contracte de vanzare-cumparare sau inchiriere; 

- Pentru toate categoriile de cladiri care se vand sau se inchiriaza, certificatul se elaboreaza prin grija proprietarului si se prezinta la incheierea contractului pentru a fi pus la dispozitie potentialului cumparator sau chirias.
 
- Deasemenea, Avizul Energetic sau Certificatul Energetic este necesar pentru:
-- locuinte unifamiliale
-- blocuri de locuinte
-- birouri
-- cladiri de invatamant
-- spitale
-- hoteluri si restaurante
-- sali de sport
-- cladiri pentru servicii de comert
-- alte tipuri de cladiri consumatoare de energie.
 
* Pentru cladirile existente ce necesita lucrari de reabilitare termica, finantate din fonduri publice si/sau credite externe contractate sau garantate de stat, fundamentarea oportunitatii si necesitatii interventiei se face prin Raport de audit energetic, parte componenta a studiului de fezabilitate.
** Pentru categoriile de cladiri care se construiesc, certificatul se elaboreaza prin grija investitorului/ proprietarului si se cuprinde in documentatia pentru receptia la terminarea lucrarilor, pastrandu-se la cartea tehnica a constructiei sau de proprietar pana la constituirea acesteia.